Sushi cu crab și avocado

Printeaza

Sushi cu crab și avocado din: orez, apa, otet de orez, zahar, sare, alge nori, carne de crab, sos de soia, wasabi, ghimbir.

 

Ingrediente:

  • 1 ceașcă de orez pentru sushi
  • 1 1/4 ceașcă de apă
  • 1/4 ceașcă de oțet de orez
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1/2 linguriță de sare
  • Alge nori (foi de alge pentru sushi)
  • 200g de crab (carne de crab sau carne de pește alb, tăiată în bastonașe)
  • 1 avocado, tăiat în felii subțiri
  • Sos de soia pentru a înmuia sushi-ul
  • Wasabi și ghimbir mărunțit pentru a servi

 

Mod de preparare:

Pregătirea orezului pentru sushi:

Spălați orezul într-un strainer până când apa devine clară. Puneți orezul și apa într-un vas și fierbeți-l la foc mediu.

Reduți focul la minim și fierbeți acoperit timp de 15-20 de minute sau până când apa este absorbită. Într-un bol mic, amestecați oțetul de orez, zahărul și sarea până când se dizolvă complet.

Adăugați amestecul de oțet la orezul fierbinte și amestecați-l ușor pentru a-l acoperi cu oțet. Răciți orezul la temperatura camerei.

Asamblarea Sushi-ului:

Așezați o foaie de nori pe o covorașă de bambus acoperită cu folie de plastic. Udați-vă mâinile cu apă pentru a preveni lipirea orezului și luați o mână plină de orez.

Presați orezul uniform pe foaia de nori, lăsând o margine de aproximativ 1 cm deasupra și dedesubt pentru a vă ajuta să rulați sushi-ul.

Așezați bastonașele de crab și feliile de avocado în centrul orezului.

Rularea Sushi-ului:

Folosind covorașul de bambus, începeți să rulați sushi-ul strâns, aplicând ușor presiune.

Când ajungeți la marginea nori care rămâne goală, ungeți-o ușor cu apă pentru a sigila sushi-ul.

Tăiați sushi-ul în bucăți cu un cuțit udat pentru a preveni lipirea.

Servirea Sushi-ului:

Așezați bucățile de sushi pe o farfurie și serviți-le cu sos de soia, wasabi și ghimbir mărunțit.

Sushi cu crab și avocado

Informații nutriționale aproximative pentru o porție:

  • Calorii: 250-300 kcal
  • Carbohidrați: 50g
  • Proteine: 8g
  • Grăsimi: 2g

 

Acesta reteta combină textura bogată a crabului sau a carnea de pește alb cu cremozitatea avocado-ului, oferind o experiență culinară echilibrată.

Puteți personaliza sushi-ul cu orice alte ingrediente preferate, cum ar fi castraveți sau ardei iute, pentru a vă potrivi gusturilor. Sushi-ul este un fel de mâncare sănătos și gustos, bogat în carbohidrați pentru energie și proteine pentru o masă hrănitoare.

 

 

Pofta buna!

 


poate iti place si:

retete

Sushi cu fructe de mare

Sushi cu fructe de mare din: fructe de mare, orez, oţet. Ingrediente: fructe de mare orez oţet         Mod de preparare:  In proporţii după gust se amestecă omogen fructe de mare şi orez fiert, totul stropindu-se cu oţet.   Pofta buna!

Sushi cu creveti si sake

Sushi cu creveti si sake din: ouă, zahăr, sare, sos de soia, sake, supă de pui, unt, orez de sushi, apă, oţet de orez, zahăr fin, foi de Nori, maioneză, pastă wasabi, creveţi fierţi, castravete, seminţe de susan alb, seminţe de susan negru. Ingrediente pentru clătite: 2 ouă 1/2 linguriţă zahăr  1 praf sare câteva picături de sos de soia 1 lingură sake (vin de orez) 2 linguri supă de pui unt […]

 

Savurati!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.