Sushi cu avocado si ardei
PrinteazaSushi cu avocado si ardei din: orez, castravete, avocado, ardei capia, otet de orez, pasta wasabi, zahar, vin de orez, susan, alge nori, migdale, fistic, sare, piper, sos de soia, tofu.
- 50 g orez integral
- un castravete
- un avocado
- doi ardei capia copţi
- 50 ml oţet de orez
- pastă wasabi
- 50 g zahăr
- 50 ml vin de orez
- 50 g seminţe susan
- 3 foi alge nori
- 50 g migdale
- 50 g fistic
- sare
- piper
- sos de soia
- brânză tofu
Mod de preparare:
Orezul se fierbe în apă cu sare până devine moale, se clăteşte puţin, se scurge şi se pune într-un bol. Se adaugă oţetul şi vinul de orez, zahărul, puţină sare şi piper şi se amestecă bine cu o lingură sau cu degetele până se încorporează toate ingredientele şi se obţine un amestec omogen un pic lipicios.
Se întind pe rând foile de nori pe un covoraş de bambus special pentru sushi sau pe o hârtie de copt. Se pune orezul pe toată foaia, lăsând liber câte un centimetru la margini ca să nu iasă la rulare.
Se pune pe margini o linguriţă de pastă wasabi, se presară jumătate din cantitatea de susan, apoi se adaugă legumele curăţate şi tăiate bastonaşe subţiri.
Se presară migdalele şi fisticul tocate, se rulează foile cu grijă ca să nu se rupă şi să nu iasă compoziţia.
Se lasă să se odihnească zece minute şi să se înmoaie foile de alge, apoi se taie rondele de circa 2-3 centimetri şi se servesc cu sos de soia.
Sushi cu avocado si ardei
Pofta buna!