Sushi cu avocado, somon si alge
PrinteazaSushi cu avocado, somon si alge din: orez special pentru sushi, oţet de orez, zahăr, sare, foi de alge Nori, somon foarte proaspăt sau afumat, avocado, castravete, batoane de surimi, mix de seminţe de susan alb şi negru, ghimbir murat, sos de soia, pastă wasabi.
Ingrediente:
- 1 cană orez special pentru sushi
- 50 ml oţet de orez
- 1 linguriţă zahăr
- sare
- foi de alge Nori
- somon foarte proaspăt sau afumat
- 1 avocado
- 1 castravete
- câteva batoane de surimi
- mix de seminţe de susan alb şi negru
Pentru servire:
- ghimbir murat
- sos de soia
- pastă wasabi
Mod de preparare:
Fierbi orezul în 3 căni cu apă uşor sărată, la foc mediu, 20 de minute, într-un vas parţial acoperit. Amesteci într-un bol 1 ceaşcă apă, 50 ml oţet, un praf de sare şi zahăr.
Tai în fâşii somonul, castravetele curăţat de coajă şi seminţe, precum şi miezul de avocado. Scoţi din folie batoanele de surimi decongelate.
Acoperi cu folie de polietilenă planşa de bambus. Umezeşti folia cu puţină apă, presari mixul de seminţe de susan, apoi aşezi cu mare atenţie orez.
Presezi cu palmele înmuiate în apă cu oţet de orez, deasupra pui foaia Nori, stropeşti cu apă, aşezi din nou orez, presezi cu palmele ude, pe urmă pui fâşii de somon, batoane de surimi, castravete şi avocado.
Rulezi folosindu-te de planşa de bambus, la început cât să acopere umplutura, apoi presezi bine ruloul, pe toată lungimea şi continui să rulezi strâns, până la capăt.
Păstrezi ruloul în frigider pentru 1 oră, după care îl despachetezi, îl tai în jumătate, iar jumătăţile în alte două bucăţi. Serveşti sushi alături de un bol cu amestec de sos de soia, pastă wasabi şi ghimbir murat.
Sushi cu avocado, somon si alge
Pofta buna!