Sushi cu creveti si sake

Printeaza

Sushi cu creveti si sake din: ouă, zahăr, sare, sos de soia, sake, supă de pui, unt, orez de sushi, apă, oţet de orez, zahăr fin, foi de Nori, maioneză, pastă wasabi, creveţi fierţi, castravete, seminţe de susan alb, seminţe de susan negru.

Sushi_cu_creveti_si_sake

Ingrediente pentru clătite:

  • 2 ouă
  • 1/2 linguriţă zahăr
  •  1 praf sare
  • câteva picături de sos de soia
  • 1 lingură sake (vin de orez)
  • 2 linguri supă de pui
  • unt

Ingrediente pentru sushi:

  • 200 g orez de sushi
  • 250 ml apă
  • 5 linguri oţet de orez
  • 1/2 lingură sare
  • 2-3 linguri zahăr fin
  • 4 foi de Nori (alge)
  • 1 lingură maioneză
  • 2 linguriţe pastă wasabi
  • 300 creveţi fierţi
  • 1 castravete
  • 5 linguri seminţe de susan alb
  • 2 linguri seminţe de susan negru

Mod de preparare:

Se prepară aluatul de clătite: se amestecă oul cu zahăr, sare, sos de soia, sake şi supă. Se încinge câte o linguriţă de unt într-o tigaie mică şi se coc clătite. Se lasă să se răcească.

Se aşază orezul într-o sită şi se clăteşte sub jet de apă rece, până ce apa iese curată. Se aşază orezul într-o cratiţă şi se toarnă apă astfel încât se înmoaie 20 min, apoi se lasă să se scurgă 30 min.

Se pune apa la fiert şi se adaugă orezul: se acoperă cu un capac. Când apa începe să clocotească, se reduce temperatura şi se lasă să fiarbă cca 15 min. Se ia apoi vasul de pe foc şi se lasă să mai stea sub capac cca 10 min. Intre timp se amestecă într-o cratiţă oţetul cu sare şi zahăr; se încălzesc puţin, până ce se dizolvă zahărul.

Orezul rece se amestecă împre­ună cu această marinată. Se înfăşoară în folie transparentă o salteluţă de bambus pentru sushi; se repartizează deasupra o porţie de orez; o „fâşie” de orez se unge cu maioneză. Se taie o fâşie de cca 6 cm din foaia de Nori; restul de foaie se aşază pe fâşia de orez cu maioneză şi se presează uşor.

Ore­zul fără maioneză se unge cu wa­sabi. Se taie clătitele în 4 fâşii; o fâşie se aşază pe orez, iar deasu­pra se aşază creveţi şi beţişoare de castravete. Se rulează în salteluţa de bambus. în final se tăvă­leşte ruloul prin susan prăjit. Se taie ruloul felii, cu un cuţit ascuţit.

Sushi cu creveti si sake

California_sushi_cu_creveti_si_sake

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.