Sushi cu somon si avocado
PrinteazaSushi cu somon si avocado din: orez pentru sushi, otet de orez, foite de alge, file de somon, avocado, castravete, sos de soia.
- 250 g orez special pentru sushi
- 1 lingură oţet de orez
- 4-6 foide alge pentru sushi
- 200 g file de somon crud sau afumat
- avocado
- castravete
- sos de soia
Mod de preparare:
Orezul se lasă la înmuiat 20 min. şi apoi se fierbe cu 4 căni de apă, până ce aceasta se evaporă complet. Se răstoarnă în alt vas şi se adaugă oţetul de orez; se lasă la răcit.
Ingredientele pentru umplutură se taie în fâşii.
Pe un covoraş de bambus se aşază foaia de algă, pe aceasta se adaugă orezul într-un strat fin, iar de-a lungul foii umplutura.
Se rulează împingând uşor cu degetele, astfel încât să se strângă bine orezul. Când ruloul este format, se umezeşte capătul de algă neacoperită cu orez şi se încheie cu mâna.
Ruloul se taie cu un cuţit bine ascuţit în bucăţi de cca 3 cm. Se aranjează pe un platou.
Pe masa de servire trebuie să existe o farfuriuţă cu sos de soia, în care se înmoaie fiecare rulou înainte de a-l servi. Băutura cea mai potrivită pentu a acompania sushi este ceaiul verde japonez.
Sushi cu somon si avocado
Pofta buna!