Sushi cu somon
PrinteazaSushi cu somon din: orez, otet, zahar, sare, somon, castravete.
- 175 g orez pentru sushi
- 2 linguri cu oţet
- 4 linguriţe cu zahăr fin
- 1/2 linguriţă cu sare
- 2 foi de sushi nori (se găsesc în supermarket)
- 60 g somon afumat
- 1/2 castravete
Mod de preparare:
Spală orezul cu multă apă rece şi pune-l la fiert in 300 ml de apă. Când începe să clocotească, acoperă cu un capac şi redu flacăra. Lasă-l să fiarbă aproximativ zece minute.
Separat încălzeşte oţetul. Adaugă zahărul şi sarea şi lasă pe foc până se topesc complet, Toarnă oţetul peste orezul fiert.
După prepararea orezului pregăteşte diverse forme de rulouri sau grămăjoare ovale,
Pentru varianta cea mai uşoară aşază foi de sushi nori pe un suport special pentru sushi. Dqcănu ai aşa ceva acasă foloseşte o bucată de material textil uri pic mai tare şi mai mare decât foaia de sushi nori.
Intinde pe foaie puţin orez răcit somon şi bastonaşe de castravete. Rulează, ajutându-te de suport. Cu un cuţit ascuţit, taie rulourile în bucăţi de 2 cm. Repetă operaţiunea până termini toate ingredientele.
Serveşte cu pastă de wasabi, sos de soia sau ghimbir murat.
Pofta buna!