Sushi din castraveţi cu sosuri
PrinteazaSushi din castraveţi cu sosuri
Ingrediente:
- 3 castraveţi
- 50 g icre de lump
- 3 felii de somon fume
- 50 g icre de somon
- 12 creveţi fierţi
- 2 fire de coriandru
- frunze de ţelină
- 6 fire de arpagic
- 2 fire de pătrunjel
Pentru sosuri:
- 2 roşii
- 4 linguri de maioneză
- 4 lingurii de smântână
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 linguri de ketchup iute
- 1 linguriţă rasă de curry pudră
- 1/2 căţel de usturoi
- 1 felie de lămâie
- 1 fir de mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Sosuri:
Se încălzeşte uleiul, se adaugă roşiile (decojite) şi se fierbe 20 de minute. Se adaugă sare şi ketchup, se varsă într-un bol mic. Se amestecă maioneza şi curry, se varsă într-un boli şi se acoperă cu folie.
Se taie fin mărarul şi usturoiul. Se amestecă smântână cu suc de lămâie, mărar, usturoi, saire şi piper.
Sushi:
Se taie castraveţii în bucăţi de 5 cm. Se face o gaură în mijloc cu ajutorul unei linguriţe.
Se curăţă coriandrul, pătrunjelul şi arpagicul. Se taie feliile de somon în fâşii fine. Se decojesc creveţii. Pe cele 4 bucăţi de castraveţi se pune, în asociere: icre de lump şi coriandru, fâşii de somon şi frunza de ţelină, icre de somon şi pătrunjel, creveţi şi arpagic. Se serveşte cu cele 3 sosuri.
Sushi din castraveţi cu sosuri
Pofta buna!