Sushi de somon cu chives din: orez, otet de orez, zahar, avocado, zeama de lamaie, alge nori, somon afumat, chives si sos de soia. Ingrediente: 300 g orez pentru sushi 2 linguri otet de orez 1 lingurita de zahar fin 1 avocado mare zeama de la 1/2 lamaie 4 foi de alge nori 4 felii mari […]
Sushi facut in casa
PrinteazaSushi facut in casa din: orez, apa, otet de orez, zahar, alge nori, legume.
Sushi este o reteta traditionala japoneza, foarte apreciata in intreaga lume. Este o mancare sanatoasa si usoara, bogata in carbohidrati si peste, care ofera proteine si grasimi sanatoase.
Este important sa folositi ingrediente proaspete pentru a obtine cel mai bun gust.
Ingrediente:
- 300g orez pentru sushi
- 330ml apa
- 2 linguri otet de orez
- 2 lingurite zahar
- 4 foi de alge nori
- Legumele preferate (de exemplu: castraveti, morcovi, avocado)
- 150g somon sau ton, taiat cubulete
Mod de preparare:
Se fierbe orezul conform instructiunilor de pe pachet. Odata fiert, se adauga o lingura de otet de orez si o lingurita de zahar, apoi se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.
Se taie in fasii subtiri legumele, cum ar fi castravetii, avocado sau morcovii.
Se aseaza algele nori pe o suprafata plana si se pune un strat subtire de orez fiert peste ele, lasand o margine de aproximativ 1 cm.
Adauga legumele, somonul sau tonul taiat cubulete si orice alte ingrediente preferate pe marginea inferioara a stratului de orez.
Cu ajutorul algei nori, se ruleaza sushi-ul strans.
Se taie sushi-ul in bucati de aproximativ 2,5 cm grosime.
Sushi facut in casa:
Valori nutritive per 100g:
- Calorii: 129 kcal
- Carbohidrati: 24g
- Proteine: 2.6g
- Grasimi: 2g
Pofta buna!
poate iti place si:
Sushi de somon cu chives
Sushi cu ton si praz
Sushi cu ton si praz din: foi de alge marine, sare de mare, ulei de susan, ton, sos de soia, praz, coriandru, seminte de susan negru. Ingrediente: 1 pachet foi de alge marine sare de mare ulei de susan 1 bucata ton, taiat cuburi 1 lingura de sos de soia 2 fire praz, taiat felii subtiri […]
Pofta buna!