orez, otet, zahar, sare, somon, castravete. Ingrediente: 175 g orez pentru sushi 2 linguri cu oţet 4 linguriţe cu zahăr fin 1/2 linguriţă cu sare 2 foi de sushi nori 60 g somon afumat 1/2 castravete Mod de preparare: Spală orezul cu multă apă rece şi pune-l la fiert […]
Sushi – Istorie, beneficii si retete
PrinteazaSushi – Istorie, beneficii si retete. Sushi este un fel de mâncare tradițional japonez, alcătuit în principal din orez cu oțet și diverse tipuri de ingrediente precum pește crud, fructe de mare, legume și alge.
Acest fel de mâncare este cunoscut în întreaga lume pentru gustul său unic și prezentarea artistică. Iată câteva detalii despre istoria, curiozitățile, proprietățile și beneficiile sushi-ului:
Istorie:
Sushi are origini vechi în cultura japoneză, fiind menționat pentru prima dată în antichitate. Inițial, acesta era un mod de a conserva peștele în orez fermentat pentru a-i prelungi durata de viață.
De-a lungul timpului, s-au dezvoltat diferite stiluri de sushi, cum ar fi Nigiri (pește crud deasupra unei bucăți de orez), Maki (roluri de sushi cu ingrediente înfășurate în alge), Sashimi (felii de pește crud fără orez) și altele.
Curiozități:
Sushi nu înseamnă, în mod strict, pește crud. Termenul se referă la orezul cu oțet folosit în compoziția acestui fel de mâncare, iar peștele crud este doar una dintre multele opțiuni pentru umplutură.
Sushi nu a fost întotdeauna o mâncare luxoasă. În trecut, era servit în magazinele de stradă și era consumat cu mâinile.
Sushi nu este întotdeauna rece. În Japonia, unde sunt ierni reci, se servește adesea sushi la temperatura camerei.
Proprietăți și beneficii:
Orezul cu oțet: Orezul din sushi este amestecat cu oțet de orez, zahăr și sare. Acesta oferă carbohidrați, energie și, prin fermentare, poate furniza probiotice benefice pentru sistemul digestiv.
Peștele crud: Peștele crud din sushi este o sursă bună de proteine de înaltă calitate, acizi grași omega-3 și minerale esențiale. Omega-3 sunt benefici pentru sănătatea inimii și a creierului.
Algele marine: Algele marine, folosite adesea pentru învelișurile exterioare ale rolurilor de sushi, sunt bogate în nutrienți precum fibre, iod și antioxidanți.
Legumele: Adăugarea legumelor la sushi oferă vitamine, minerale și fibre. Acestea pot contribui la o dietă echilibrată.
Beneficii pentru sănătate: Consumul moderat de sushi poate aduce avantaje pentru sănătate, cum ar fi susținerea sănătății inimii și a creierului, furnizarea de nutrienți esențiali și contribuirea la o digestie sănătoasă.
Cu toate acestea, este important să luați în considerare sursele ingredientelor pentru sushi, să vă asigurați că acestea sunt proaspete și de înaltă calitate, mai ales când vine vorba de peștele crud. De asemenea, să țineți cont de preferințele și nevoile individuale ale dietei și să consumați sushi cu moderație.
Sushi – Istorie, beneficii si retete
din: orez, apa, otet de orez, zahar, alge nori, legume. Sushi este o reteta traditionala japoneza, foarte apreciata in intreaga lume. Este o mancare sanatoasa si usoara, bogata in carbohidrati si peste, care ofera proteine si grasimi sanatoase. Este important sa folositi ingrediente proaspete pentru a obtine cel mai bun gust. […]
fructe de mare, orez, oţet. Ingrediente: fructe de mare orez oţet Mod de preparare: In proporţii după gust se amestecă omogen fructe de mare şi orez fiert, totul stropindu-se cu oţet. Pofta buna!
Pofta buna!