Sushi nigiri
PrinteazaO reteta de sushi nigiri din: orez, alba kimbo, otet de orez, zahar, file de somon, file de ton, file de chefal, cozi de creveti si tentacul de caracatita.
- 400 g orez pentru sushi
- 1 bucată de algă kombu
- 35 ml oţet de orez japonez
- 1 linguriţă zahăr
pentru sushi:
- 125 g file de somon proaspăt (fără piele)
- 100 g file de ton proaspăt (din partea mai lată)
- 80 g file de chefal
- 4 cozi de creveţi fierte
- 1 tentacul de caracatită fiert
Mod de preparare:
Spală orezul sub jet de apă şi lasă-l să se scurgă bine. Inmoaie-l 10 minute într-o oală cu 350 ml de apă în care ai pus alga kombu, aşază vasul pe foc mare şi lasă orezul să fiarbă 2 minute după ce lichidul a început să clocotească. Micşorează flacăra şi lasă-1 să mai fiarbă acoperit încă 15 minute. Orezul trebuie să fie foarte bine fiert.
Intre timp, amestecă într-un castron cu telul oţetul de orez, puţină sare şi zahărul până când acestea se dizolvă complet. Ia orezul de pe foc, acoperă vasul cu un şervet de bucătărie şi lasă-1 10 minute să se răcească.
Umezeşte cu apă rece un hangiri (vas special, din lemn de chiparos) sau un alt vas din lemn şi pune în el orezul cald. Amestecă-1 cu o paletă de lemn. Toarnă soluţia de oţet cu sare şi zahăr peste orez, apoi amestecă-1 timp de 10 minute. Acoperă orezul pregătit pentru sushi cu un şervet de bucătărie umed ca să nu se usuce. Ia câte puţin orez cu mâinile umede şi modelează-1 în formă dreptunghiulară.
Acoperă bucăţile din orez cu creveţi şi cu felii subţiri de peşte crud şi de caracatiţă. Serveşte, după gust, cu wasabi, sos de soia şi ghimbir murat.
Sushi nigiri
Pofta buna!