Sushi – Istorie, beneficii si retete. Sushi este un fel de mâncare tradițional japonez, alcătuit în principal din orez cu oțet și diverse tipuri de ingrediente precum pește crud, fructe de mare, legume și alge. Acest fel de mâncare este cunoscut în întreaga lume pentru gustul său unic și prezentarea artistică. Iată câteva detalii despre […]
Sushi de somon cu avocado – reteta gustoasa
PrinteazaSushi de somon cu avocado din: orez, otet de orez, zahar, avocado, zeama de lamaie, alge nori, somon afumat, chives si sos de soia dulce.
Ingrediente:
- 300 g orez pentru sushi
- 2 linguri otet de orez sau de vin alb
- 1 lingurita de zahar fin
- 1 avocado mare
- zeama de la 1/2 lamaie
- 4 foi de alge nori
- 4 felii mari de somon afumat
- 1 punga de chives
- sos de soia dulce, pentru servit
Mod de preparare:
Se pune orezul într-o cratiţă cu 600ml de apă. Se aduce la punctul de fierbere şi se ţine pe foc 10 minute, până ce apa se absoarbe, iar orezul se înmoaie.
Se adaugă oţetul şi zahărul, se amestecă, se acoperă şi se lasă la răcit.
Se curăţă fructul de avocado şi se taie felii. Se pune într-un castron şi se stoarce zeama de lămâie deasupra, întorcând feliile astfel încât să se acopere de zeamă pe toate părţile.
Se împarte orezul pe foile de alge şi se întinde în strat egal, lăsând o margine de 1cm în partea de sus şi în cea de jos.
Se aşază somonul peste orez, urmat de chives; se pun bucăţele de avocado în centru.
Se împătureşte partea de jos a foii de peste umplutură, apoi se rulează strâns.
Se umezeşte marginea de sus cu un pic de apă ca să se poată sigila ruloul.
Se repetă până se obţin patru rulouri. în acest moment, rulourile pot fi înfăşurate în folie alimentară individual şi ţinute la rece până se servesc.
Folosind un cuţit zimţat, se taie fiecare rulou în opt rondele.
Se servesc cu sos dulce de soia.
Pofta buna!
poate iti place si:
Sushi – Istorie, beneficii si retete
Pofta buna!