Sushi cu avocado si carne de crab din: orez, apa, otet de orez, zahar, sare, foi de alge nori, avocado, castravete, carne de crab, sos de soia, wasabi. Ingrediente: 1 ceașcă de orez sushi 1 și 1/4 cești de apă 1/4 cană de oțet de orez 1 lingură de zahăr 1/2 linguriță de sare […]
Sushi de somon cu wasabi
PrinteazaSushi de somon cu wasabi din: orez, oţet de orez, zahăr, sare, foi de alge, somon, avocado, castravete, seminte, surimi, ghimbir, sos de soia, wasabi.
Ingrediente:
- 1 cană orez pentru sushi
- 50 ml oţet de orez
- 1 linguriţă zahăr
- sare
- foi de alge Nori
- somon
- 1 avocado
- 1 castravete
- câteva batoane de surimi
- mix de seminţe de susan alb şi negru
- wasabi
Mod de preparare:
Sushi de somon cu wasabi: Fierbi orezul în 3 căni cu apă uşor sărată, la foc mediu, 20 de minute, într-un vas parţial acoperit. Amesteci într-un bol 1 ceaşcă apă, 50 ml oţet, un praf de sare şi zahăr.
Tai în fâşii somonul, castravetele curăţat de coajă şi seminţe, precum şi miezul de avocado. Scoţi din folie batoanele de surimi decongelate.
Acoperi cu folie de polietilenă planşa de bambus. Umezeşti folia cu puţină apă, presari mixul de seminţe de susan, apoi aşezi cu mare atenţie orez.
Presezi cu palmele înmuiate în apă cu oţet de orez, deasupra pui foaia Nori, stropeşti cu apă, aşezi din nou orez, presezi cu palmele ude, pe urmă pui fâşii de somon, batoane de surimi, castravete şi avocado.
Rulezi folosindu-te de planşa de bambus, la început cât să acopere umplutura, apoi presezi bine ruloul, pe toată lungimea şi continui să rulezi strâns, până la capăt.
Serveşti sushi alături de un bol cu amestec de sos de soia, pastă wasabi şi ghimbir murat.
Pofta buna!
Sushi cu avocado si carne de crab
Pofta buna!