Sushi cu ton picant

Printeaza

Sushi cu ton picant din: orez, file de ton, castravete, maioneza cu ghimbir, sos de soia, mierin, zeama de lamaie, foi de alge, wasabi si seminte de susan.

Ingrediente:

  • 200 g orez pentru sushi (prefiert)
  • 150 g file de ton
  • 1  castravete
  • 2   linguri maioneză cu ghimbir
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri Mirin
  • 1/2 lămâie (zeama)
  • 2 foi de alge nori
  • 1 linguriţă wasabi
  • 1 lingură seminţe de susan alb şi negru prăjite

 

Mod de preparare:

Curăţă castravetele de coajă şi dă-1 pe răzătoarea mare, în aşa fel încât să obţii fâşii lungi şi foarte subţiri.

Şterge tonul cu hârtie absorbantă şi taie-l felii subţiri. Amestecă sosul de soia, Mirin şi o lingură zeamă de lămâie; pune feliile de peşte în acest sos şi întoarce-le din când în când. Taie foile de alge în jumătăţi.

Ia cu mâinile umede o cantitate mică de orez şi pune-o pe jumătăţile de foi de alge, presându-1 uşor, apoi stropeşte-l cu câteva picături de wasabi.

Aşază pe mijloc câteva felii de castravete, o lingură de maioneză cu ghimbir şi câteva seminţe de susan alb şi negru.

Deasupra aşază felii de peşte marinat şi rulează foile de alge pe lungime, dându-le forma unui con din care să se vadă peştele. Serveşte imediat.

 

 

Sushi cu ton picant

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.