Sushi cu ton, somon si crevete
PrinteazaSushi cu ton, somon si crevete din: fileuri de ton proaspăt, fileuri de somon, crevete mari, icre de somon, orez „sushis”, pachet de nori (algă marină, neagră), oţet de orez, zahăr, sos de soia, muştar (japonez) verde cu hrean, sare.
- 250 g fileuri de ton proaspăt
- 250 g fileuri de somon
- 8 crevete mari
- 50 g icre de somon
- 200 g orez „sushis”
- 1 pachet de nori (algă marină, neagră)
- 2 liguri oţet de orez
- 2 linguri zahăr
- sos de soia
- muştar (japonez) verde cu hrean
- 2 linguriţe rase cu sare
Mod de preparare:
Se spală orezul cu multă apă şi se lasă la scurs. Se aşază într-un vas cu o bucată de nori. Se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă la foc mic, sub capac, până când orezul înfloreşte bine.
Se ia vasul de pe foc şi se lasă deoparte timp de un sfert de oră.
Se fierbe oţetul, amestecat cu sare şi zahăr, se toarnă peste orez şi se omogenizează bine, cu ajutorul unei linguri de lemn.
Se taie fileurile de peşte în felii de aproximativ o jumătate de centimetru. Se decortichează crevetele.
Se rulează treizeci şi două de rulouri mici de orez şi se acoperă fiecare cu felii de peşte. Se pun câte opt rulouri pe fiecare farfurie de servire şi se înconjoară cu fâşii de alge nori, deasupra punându-se icrele de somon.
Se servesc cu sos de soia şi muştar cu hrean.
Pofta buna!