Sushi cu wasabi
PrinteazaSushi cu wasabi din: orez, oţet de orez, zahăr, sare, foi de alge, somon, avocado, castravete, seminte, surimi, ghimbir, sos de soia, wasabi.
Wasabi provine din Japonia și este obținut din rădăcinile plantei Wasabia japonica, cunoscută și sub numele de hrean japonez. Rădăcinile sunt zdrobite pentru a produce o pastă sau pulbere verde.
Sosul wasabi are o culoare verde strălucitoare și o textură asemănătoare pastei. Pulberea de wasabi este verzuie, în timp ce pasta preparată are adesea o nuanță mai deschisă sau mai închisă, în funcție de metoda de producție și de concentrația de wasabi.
Ingrediente:
- 1 cană orez special pentru sushi
- 50 ml oţet de orez
- 1 linguriţă zahăr
- sare
- foi de alge Nori
- somon foarte proaspăt sau afumat
- 1 avocado
- 1 castravete
- câteva batoane de surimi
- mix de seminţe de susan alb şi negru
- wasabi
Mod de preparare:
Fierbi orezul în 3 căni cu apă uşor sărată, la foc mediu, 20 de minute, într-un vas parţial acoperit. Amesteci într-un bol 1 ceaşcă apă, 50 ml oţet, un praf de sare şi zahăr.
Tai în fâşii somonul, castravetele curăţat de coajă şi seminţe, precum şi miezul de avocado. Scoţi din folie batoanele de surimi decongelate.
Acoperi cu folie de polietilenă planşa de bambus. Umezeşti folia cu puţină apă, presari mixul de seminţe de susan, apoi aşezi cu mare atenţie orez.
Presezi cu palmele înmuiate în apă cu oţet de orez, deasupra pui foaia Nori, stropeşti cu apă, aşezi din nou orez, presezi cu palmele ude, pe urmă pui fâşii de somon, batoane de surimi, castravete şi avocado.
Rulezi folosindu-te de planşa de bambus, la început cât să acopere umplutura, apoi presezi bine ruloul, pe toată lungimea şi continui să rulezi strâns, până la capăt.
Păstrezi ruloul în frigider pentru 1 oră, după care îl despachetezi, îl tai în jumătate, iar jumătăţile în alte două bucăţi.
Serveşti sushi alături de un bol cu amestec de sos de soia, pastă wasabi şi ghimbir murat.
Pofta buna!