Suvlaki de scoici

Printeaza

Suvlaki de scoici

Suvlaki de scoici

Ingrediente:

  • 500 g scoici (spălate, opărite şi extrase din cochiliile lor)
  • ceapă (tăiată în felii)
  • ulei de floarea-soarelui
  • ardei iute
  • zeamă de lămîie

pentru sosul pentru frigare:

  • făină
  • sare
  • sos de usturoi

instrumentar:

  • frigărui de lemn

 

Mod de preparare:

Pregăteşte întîi sosul pentru frigare, amestecînd făină cu sare şi apă (sosul trebuie să fie mai gros, pentru că dacă este prea subţire nu va sta pe scoici). în loc de făină se poate folosi şi un pesmet foarte fin.

Inţeapă scoicile cu frigăruile (cîte cinci-şase pe fiecare ţepuşă). Trece apoi frigăruile prin sos şi prăjeşte-le în ulei fierbinte. Presară peste ele ardei iute tăiat mărunt şi adu-le la masă împreună cu sos de usturoi (usturoi zdrobit, frecat cu ulei şi sare, ca o maioneză) şi garnitură de ceapă stropită cu zeamă de lămîie. Se serveşte cît frigăruile sînt încă fierbinţi.

Suvlaki de scoici

Suvlaki_de_scoici2.jpg  Suvlaki_de_scoici.jpg Suvlaki_de_scoici1.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.