Suvlaki de scoici
PrinteazaSuvlaki de scoici
Ingrediente:
- 500 g scoici (spălate, opărite şi extrase din cochiliile lor)
- ceapă (tăiată în felii)
- ulei de floarea-soarelui
- ardei iute
- zeamă de lămîie
pentru sosul pentru frigare:
- făină
- sare
- sos de usturoi
instrumentar:
- frigărui de lemn
Mod de preparare:
Pregăteşte întîi sosul pentru frigare, amestecînd făină cu sare şi apă (sosul trebuie să fie mai gros, pentru că dacă este prea subţire nu va sta pe scoici). în loc de făină se poate folosi şi un pesmet foarte fin.
Inţeapă scoicile cu frigăruile (cîte cinci-şase pe fiecare ţepuşă). Trece apoi frigăruile prin sos şi prăjeşte-le în ulei fierbinte. Presară peste ele ardei iute tăiat mărunt şi adu-le la masă împreună cu sos de usturoi (usturoi zdrobit, frecat cu ulei şi sare, ca o maioneză) şi garnitură de ceapă stropită cu zeamă de lămîie. Se serveşte cît frigăruile sînt încă fierbinţi.
Suvlaki de scoici
Pofta buna!