Svaiter pane cu sparanghel
PrinteazaSvaiter pane cu sparanghel din: svaiter, sparanghel, usturoi, cartofi, ulei de masline, otet de mere, ou, pesmet, boia dulce, sare, piper, ulei de floarea soarelui.
- 4 bucati svaiter
- 500 g sparanghel
- o capatana de usturoi
- 3 cartofi
- 250 ml ulei de masline
- 100 ml otet de mere
- un ou
- 100 g pesmet
- o lingurita cu boia dulce
- sare
- piper
- ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă de eoajă, se spală şi se fierb în apă cu sare. Se scurg de apă, se pun într-un bol şi se pasează. Se amestecă împreună cu usturoiul curăţat de foi şi pisat, uleiul de masline si otetul de mere, sare şi piper după gust.
Dacă amestecul este prea dens se adaugă treptat din apa în care au fiert carotfii, până capătă consistenţa unui sos. Şvaiţerul se trece prin ouăle bătute, apoi prin parmezanul amestecat cu boiaua dulce şi se prăjeşte în ulei încins. Sparanghelul se fierbe în apă cu sare, se scurge, se serveşte alături de şvaiţerul prăjit şi sosul cu usturoi.
Svaiter pane cu sparanghel
Pofta buna!