Sweetbreads
PrinteazaSweetbreads este denumirea ironică a unui fel de mâncare, care nu este nici dulce şi nici nu se prepară din pâine, ci din timusul şi pancreasul unui viţel sau miel.
Aceste măruntaie sunt albe, au o formă neregulată şi o consistenţă compactă, tare. Sunt extrem de perisabile, fiind astfel un ingredient care trebuie cumpărat dimineaţa la piaţă şi pregătit imediat acasă. înainte de a fi fierte, se curăţă membrana tare şi se înmoaie în apă rece, cel puţin patru ore, schimbând frecvent apa.
Prin înmuiere, măruntaiele devin albe. Se opăresc cu apă clocotită şi se păstrează apoi la frigider, până se gătesc.
In mod tradiţional, ele se frig pur şi simplu la grătar sau se prăjesc în unt într-o tigaie, după ce au fost date prin pesmet, însă maeştrii bucătari ai marilor restaurante din lumea întreagă le pregătesc după reţete mai sofisticate.
Datorită aromei fine şi a consistenţei plăcute, aceste organe devin deosebit de maleabile şi pot fi combinate cu o mare varietate de sosuri.