Sztrapacska cu cireşe
PrinteazaO reteta de Sztrapacska cu cireşe din: faina, cirese, cartofi, smantana, pesmet, zahar vanilat, sare, ulei, scortisoara si zahar pudra.
- 500 g faina
- 250 g cirese
- 3 cartofi mai mari
- 2 dl smantana
- pesmet
- zahar vanilat
- sare
- ulei
- scortisoara
- zahar pudra
Mod de preparare:
Cureţi cireşele de sâmburi şi le treci prin maşina de tocat carne. Cureţi cartofii şi îi dai pe râzătoare. Amesteci apoi cartofii raşi cu cireşele şi adaugi făina, sarea după gust şi amesteci bine. lei din compoziţie (aluat) cu lingura şi pui găluştile la fiert în apă puţin sărată.
Când se ridică la suprafaţă, strecori găluştile şi le laşi la scurs. Prăjeşti pesmetul, îl pui peste găluşte şi scuturi vasul cu găluşti ca să ajungă pesmetul peste tot. Presari zahărul amestecat cu scorţişoară şi îl stropeşti cu smântână.
Este un desert care se pregăteşte destul de repede şi seamănă foarte bine cu găluştile cu prune, la fel de delicioase.
Sztrapacska cu cireşe
Pofta buna!