Tabbouleh cu brânză de capră
PrinteazaTabbouleh cu brânză de capră din: bulgur, ardei, rosii cherry, castravete, morcov, patrunjel, coriandru, menta, ardei iute, piper, frunze de salata, branza de capra, ridichi, cumin, usturoi, zeama de lamaie si ulei de masline.
Ingrediente:
- 280 g bulgur
- 1 ardei galben curatat de seminte si tocat
- 200 g rosii Cherry taiate in sferturi
- 1 castravete mic curatat de seminte si tocat
- 1 morcov mare ras
- 5 linguri patrunjel tocat
- 2 linguri coriandru verde tocat
- 2 linguri menta verde tocata
- 1 ardei iute rosu proaspat, curatat de seminte si tocat (optional)
- piper dupa gust
- frunze de salata verde
- 200 g branza moale de capra, sfaramata
- 12 ridichi taiate in feliute
dressing:
- 1/4 lingurita cumin macinat
- 1 catel mic de usturoi tocat foarte fin
- 1 lingura zeama de lamaie
- 3 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
pune bulgurul într-un castron, se toarnă apă clocotită cât să-1 acopere şi se amestecă bine.
lasă la înmuiat 15-20 de minute. Intre timp se prepară dressingul. Se amestecă cuminul, usturoiul şi zeama de lămâie într-un castronel, apoi se înglobează şi uleiul de măsline.
scurge bulgurul printr-o strecurătoare, presându-1 uşor pentru a elimina excesul de apă, apoi se pune din nou în castron.
adaugă ardeiul galben, roşiile, ceapa, castravetele, morcovul, pătrunjelul, coriandrul şi menta şi ardeiul iute (opţional).
toarnă dressingul şi se presară piper după gust. Se amestecă salata cu grijă.
aranjează frunzele de salată verde pe patru farfurii sau pe un platou. fac grămăjoare din salată de bulgur şi se presară pe deasupra brânza de capră. Se ornează cu ridichi.
Tabbouleh cu brânză de capră
Pofta buna!