Tabbouleh de feta cu vinete
PrinteazaTabbouleh de feta cu vinete din: bulgur, usturoi, ulei de masline, vinete, sare, piper, naut, rosii, ceapa, feta, menta, lamaie.
Se prepară 140g de grâu bulgur conform instrucţiunilor de pe pachet, apoi se scurge bine. Se amestecă 2 căţei de usturoi pisaţi şi 4 linguri ulei de măsline într-un bol mic.
Se feliază subţire 2 vinete longitudinal, apoi se foloseşte sosul de usturoi pentru a unge fâşiile pe ambele părţi; se adaugă un pic de sare şi piper. Se prăjesc într-o tigaie 3 minute pe fiecare parte, până ce se rumenesc şi se înmoaie.
Se răstoarnă grâul într-un bol mare, împreună cu 410g de năut de la conservă, 140g de roşii cherry, 1 ceapă roşie tocată, 100g de brânză feta sfărâmată şi 1 legătură mare de mentă tocată, apoi se toarnă deasupra sosul de usturoi rămas şi sucul de la 1 1/2 lămâie.
Se amestecă şi se condimentează cu sare şi piper, apoi se pune pe o farfurie împreună cu vinetele rumenite
Pofta buna!