Tabouleh de conopida cu crab
PrinteazaO reteta de Tabouleh de conopida cu crab din: conopida, crabi, ardei gras, ceapa, lamaie, ghimbir, coriandru, ulei de masline si sare.
- 1 conopidă mică
- 2 crabi fierţi
- 1 ardei gras roşu sau galben
- 4 cepe albe, nu prea mari
- 1 lămâie
- 10 g ghimbir proaspăt
- 1 legătură de coriandru
- 100 ml ulei de măsline
- sare
Mod de preparare:
Decorticaţi crabii şi mărunţiţi carnea. Spălaţi şi zvântaţi ardeiul gras. înlă- turaţi-i codiţa, desfaceţi-l şi curăţaţi-l de seminţe şi de vinişoare, apoi tocaţi-l în bucăţele mici.
Curăţaţi şi tăiaţi ceapa solzişori. Curăţaţi ghimbirul. Spălaţi, zvântaţi şi tocaţi frunzele de coriandru.
Spălaţi conopida, desfaceţi-o în bucheţele, îndepărtaţi cotoarele şi radeţi florile pe o râzătoare cu găuri mari sau mixaţi grosier. Turnaţi acest griş într-o salatieră.
Radeţi, deasupra castronu lui, coaja de lămâie spălată şi zvântată, adăugaţi uleiul şi amestecaţi. Adăugaţi bucăţelele de ardei, ceapa şi coriandrul.
Săraţi şi amestecaţi din nou. Pe acest tabouleh aşezaţi carnea de crab şi puneţi la rece până în momentul servirii.
Tabouleh de conopida cu crab
Pofta buna!