Tabouleh cu ardei gras, roşii şi mentă

Printeaza

O reteta delicioasa de Tabouleh cu ardei gras, roşii şi mentă din: masline negre, rosii, ardei rgas verde, ardei gras galben, lamai, cuscus, ulei de masline, sare, piper, tabasco, patrunjel, ceapa si menta.

Ingrediente:Tabouleh cu ardei gras, roşii şi mentă

  • borcan măsline negre fără sâmburi
  • 3 roşii
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras galben
  • 2 lămâi
  • 250 g cuşcuş (instant)
  • 8 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • tabasco
  • 1 ceapă
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • 2 linguri mentă tocată

 

Mod de preparare:

Se lasă să se scurgă măslinele. Se curăţă roşiile şi se taie cuburi. Se taie în două ardeii graşi, se curăţă de cotoare şi seminţe şi se taie apoi fâşii. Se taie în două lămâile şi se stoarce sucul.
Se aşază într-un bol cuşcuşul şi se toarnă deasupra cca 250 ml apă fierbinte. Se lasă să se umfle timp de cca 10 min., apoi se amestecă folosind o furculiţă, pentru a nu se aglomera.

Se adaugă suc de lămâie, ulei de măsline, roşii, măsline şi ardei gras; se amestecă şi se condi­mentează cu sare, piper şi tabas- co. Se acoperă şi se lasă să se marineze la frigider cca 8 ore, cel mai bine peste noapte.

Se toacă ceapa; se adaugă la salată, împreună cu pătrunjel şi mentă. Se serveşte alături de peşte la grătar.

Tabouleh cu ardei gras, roşii şi mentă

Tabouleh cu ardei gras, roşii şi mentă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.