Tabouleh din cuşcuş cu legume şi tofu
PrinteazaO reteta de tabouleh din cuşcuş cu legume şi tofu din: cuscus, tofu, ceapa, dovlecei, morcovi, usturoi, rosie, ulei de masline extravirgin, otet balsamic, busuioc, ghimbir, cimbru, sare si piper.
- 300 g cuşcuş
- 100 g tofu
- 1 ceapă albă
- 2 dovlecei (zucchini)
- 2 morcovi
- 1 lămâie (zeama)
- 1 căţel de usturoi
- 1 roşie
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură oţet balsamic
- 4 frunze de busuioc
- 1/2 linguriţă de ghimbir ras
- cimbru
- sare şi piper
Mod de preparare:
Toacă ceapa mărunt, pune-o într-un vas de sticlă termorezistent cu 1 lingură de ulei şi cu 1 lingură de apă şi înăbuş-o la 750 W. Adaugă cuşcuşul şi căleşte-l 1 minut.
Prepară o vinegretă din zeama de lămâie, 2 linguri de ulei de măsline, oţetul balsamic, usturoiul zdrobit, ghimbirul ras, cimbru, sare şi piper, după gust.
Transferă cuşcuşul şi ceapa într-un castron, toarnă vinegretă peste el şi amestecă cu grijă. Lasă-1 să se odihnească la temperatura camerei cel puţin 3 ore.
Intre timp, curăţă şi taie dovleceii cubuleţe, morcovii rondele şi roşia curăţată de seminţe şi tăiată cubuleţe. Opăreşte în 2 linguri de apă cu sare morcovii şi dovleceii la 850 W.
Taie tofu cuburi şi căleşte-le într-o tigaie neaderentă cu o lingură de ulei de măsline încins. Aromează cu busuiocul tăiat mărunt şi adaugă toate legumele. Amestecă totul cu cuşcuşul şi serveşte-l rece.
Tabouleh din cuşcuş cu legume şi tofu
Pofta buna!