Tabouleh
PrinteazaO reteta de tabouleh din: bulgur, rosii, zeama de lamaie, ulei de masline extravirgin, sare de mare, piper, ceapa verde, patrunjel, menta si seminte de rodie.
O minunata salata de bulgur, plină de verdeţuri proaspete, tocate, ceapă verde şi roşii. Reţetele tradiţionale de tabouleh conţin bulgur măcinat fin, disponibil în magazinele de delicatese speciale. Ideal este să preparaţi salata cât mai aproape de momentul în care o veţi servi, deoarece zeama de lămâie va decolora în timp verdeţurile. Serviţi acest fel de mâncare ca parte din masa ori ca garnitură la preparate din peşte sau carne.
- 75 g de bulgur
- 250 g de roşii-prunişoară coapte
- zeama de la jumătate de lămâie (sau după gust)
- 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
- sare de mare şi piper negru
- 3 fire de ceapă verde, curăţate
- 1 legătură de pătrunjel, aproximativ 75 g
- 1 legătură de mentă, aproximativ 75 g
- seminţele de la o jumătate de rodie, pentru a garnisi (opţional)
Mod de preparare:
Puneţi bulgurul într-un bol, turnaţi apă fiartă peste el, apoi acoperiţi bolul cu o folie alimentară şi lăsaţi boabele să se îmbibe 10 minute. Puneţi bulgurul într-o strecurătoare şi scurgeţi-l bine, apoi mutaţi-l din nou în bol.
Tăiaţi roşiile cubuleţe mici şi adăugaţi bulgurul împreună cu zeama de lămâie, uleiul de măsline extravirgin şi puţină sare şi piper. Amestecaţi-le bine cu o furculiţă, apoi lăsaţi bulgurul să absoarbă sucurile aromate şi să se mai înmoaie puţin. Gustaţi şi potriviţi de sare şi piper.
între timp, cu un cuţit ascuţit, tocaţi mărunt ceapa verde şi ceva mai mare frunzele de pătrunjel şi de mentă, înainte de servire, amestecaţi verdeţurile cu bulgurul şi garnisiţi cu seminţele de rodie, dacă doriţi.
Tabouleh
Pofta buna!