Taci si-nghite (galuste)

Printeaza

Taci si-nghite(galuste)

Taci si-nghite din: malai, lapte, unt, branza de burduf sau cascaval ras, oua, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 400 g mălai
  • 1 l lapte
  • 100 g unt
  • 300 g brânză de burduf sau caşcaval ras
  • 4 ouă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pui la fiert ouăle în apă cu puţin oţet. Fierbi laptele şi când dă în clocot adaugi mălaiul în ploaie, amestecând continuu cu făcăleţul şi laşi să mai fiarbă mămăliga pe foc mic încă 10-15 minute. O iei de pe foc, o răstorni într-un alt vas şi o amesteci cu untul şi brânza.

După ce au fiert şi s-au răcit ouăle, le cureţi, le pasezi şi le adaugi în compoziţia de mămăligă. Presari sare şi piper după gust, apoi formezi găluşte mai mari pe care le aşezi pe farfurii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.