Istoria Tacosului: O Evoluție Culinară Fascinantă. Tacosul, unul dintre cele mai cunoscute și iubite preparate mexicane, are o istorie bogată și complexă, plină de transformări culturale și inovații gastronomice. Acest articol explorează originea, evoluția și impactul cultural al tacosului, oferind o perspectivă detaliată asupra acestui simbol culinar mexican. Origini Pre-Columbiene Rădăcinile tacosului pot fi urmărite […]
Taco cu pui picant
PrinteazaTaco cu pui picant din: malai, faina de grau, ulei, sare, apa, piept de pui, ardei iuti si piper.
Ingrediente:
Pentru foi:
- 120 g mălai fin
- 80 g făină de grâu
- o lingură ulei
- 1/2 linguriţă sare
- 100 ml apă
Pentru umplutură:
- 300 g piept de pui
- 2-3 ardei iuti
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Se amestecă cele două tipuri de făină cu sarea, se adaugă uleiul, se amestecă, se toarnă apa progresiv, se amestecă iar cu o spatulă si apoi cu mâna.
Se formează un aluat care se înveleşte în folie şi se lasă 30 de minute la temperatura camerei.
Apoi, se împarte aluatul în 4 foi care se întind si se rumenesc în tigaie fără grăsime.
Pieptul de pui se taie fâşii pe lung care se dau cu sare si piper şi se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins.
Se servesc în foile de taco, alături de ardeii iuţi tăiaţi mărunt.
Taco cu pui picant
Pofta buna!
poate iti place si:
Istoria Tacosului: O Evoluție Culinară Fascinantă
Tacos cu Pui – Gustos si usor de preparat
Tacos cu Pui din: piept de pui, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, mix de condimente, sare, piper, tortilla de porumb, mix de salata, salsa de rosii, branza cheddar, smantana. Ingrediente: 500g piept de pui tăiat cubulețe 1 lingură ulei de măsline 1 ceapă roșie, tocată fin 2 căței de usturoi, mărunțiți 1 linguriță […]
Pofta buna!