Tacos cu biftec delicios
PrinteazaO reteta delicioasa de tacos cu biftec din: suc de lime, ulei de masline extravirgin, pudra de chili, usturoi, coriandru, muschid e vita, foi de tortilla, ananas, ceapa rosie, mango, coriandru, patrunjel, menta, suc de lime, otet din orez si ardei iute.
carnea de vita:
- 2 linguri de suc de lime proaspat
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 2 linguri pudra de chili
- 1 lingurita de usturoi maruntit
- 1 lingurita de coriandru
- 650 g muschi de vita
- 12 foi de tortilla incalzite
salata salasa din fucte:
- 1 ananas mic, curata si taiat in 4 sau 5
- 3/4 cana de ceapa rosie
- 1 mango fara coaja taiat in cuburi
- 2 linguri coriandru proaspat tocat
- 2 linguri de frunze mari de patrunjel proaspat maruntite
- 2 sau 3 frunze de menta proaspat maruntite
- 2 linguri suc de lime
- 2 linguri otet din orez
- 2 linguri de ulei de masline extravirgin
- 3/4 ardei iute fara seminte, maruntit
Mod de preparare:
Prepara biftecul: într-un vas mic pune primele 5 ingrediente şi amestecă-le până când formează o pastă. Aşază carnea pe o farfurie curată şi unge-o cu pastă pe toate părţile.
Acoper-o şi ţine-o în frigider între 1 şi 4 ore. Unge grătarul cu puţin ulei şi setează-l la o temperatură medie spre înaltă.
Salata salsa: frige ananasul până când se rumeneşte, circa 2 minute, pe fiecare parte. Lasă-l să se răcească suficient cât să-l poţi ţine în mână. Taie-l în cubuleţe (trebuie să obţii circa 3 căni).
Amesteca bine ananasul, cuburile de mango, ceapa, coriandrul, pătrunjelul, menta, sucul de lime, oţetul, uleiul, ardeiul iute şi 1/2 linguriţă de sare. Acoperă recipientul cu un capac şi lasă-l să se răcească la temperatura camerei, cât este necesar.
Frige carnea aproximativ 6 minute pe fiecare parte (sau mai mult dacă aşa obişnuieşti să o prepari).
Aşteaptă să stea 10 minute înainte să o feliezi. Taie carnea în felii cu o grosime de circa 1 centimetru, pune-o pe un platou alături de salata salsa şi serveşte cu foi de tortilla.
Tacos cu biftec delicios
Pofta buna!