Tacos cu carne si pecorino
PrinteazaO reteta simpla de tacos cu carne si pecorino din: tortillas, frunze de salata, pecorino, carnati, pulpa de vita, rosii, fasole rosie, ceapa alba, usturoi, ardei gras verde, praf de ardei iute, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru.
- 8 tortillas
- 8 frunze de salată
- 150 g pecorino (brânză veche de oaie)
- 150 g cârnaţi
- 200 g pulpă de vită, tocată
- 3 roşii
- 100 g fasole roşie mare, fiartă
- 1 ceapă albă mică
- 1 căţel de usturoi
- 1 ardei gras verde
- ulei extravirgin de măsline
- praf de ardei iute
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Mixaţi fasolea şi, dacă e necesar, diluaţi cu puţină apă piureul obţinut. Opăriţi roşiile în apă clocotită, decojiţi-le, scoateţi-le sâmburii şi tăiaţi-le cubuleţe. Spălaţi ardeiul gras, scoateţi-i seminţele şi nervurile albe, apoi tăiaţi-l julien. Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o, spălaţi şi zdrobiţi usturoiul cu mâna.
Căliţi usturoiul şi ceapa într-o cratiţă cu puţin ulei, adăugaţi piureul de fasole, potriviţi de sare şi de piper, daţi gust cu ardei iute. Scoateţi usturoiul şi lăsaţi să se facă 5 minute la foc potrivit, amestecând până obţineţi o cremă moale şi catifelată.
Scoateţi pielea cârnatului şi sfărâmaţi-l cu mâinile într-o tigaie de teflon. Adăugaţi pulpa de vită, potriviţi de sare şi de piper, apoi căliţi totul în puţin ulei circa 10 minute, amestecând des.
Tăiaţi brânza bastonaşe cam de 1/2 cm. încălziţi tortillas pe o plită sau într-o tigaie de teflon unsă puţin cu unt, aşezaţi-le pe masă şi întindeţi pe ele crema de fasole. Puneţi pe fiecare o frunză de salată, spălată şi uscată, apoi întindeţi pe ea ardeiul gras, roşiile, carnea şi brânza. Rulaţi tortillas şi aranjaţi-le pe o farfurie de servit. Aduceţi-le la masă fierbinţi.
Tacos cu carne si pecorino
Poftă bună!