Tacos cu pui si ardei iute
PrinteazaTacos cu pui si ardei iute din: piept de pui, chimen, rosii, ceapa rosie, coariandru, ardei iute, limeta, avocado, tortilla, salata, sos de chili, ulei, sare, piper.
- 300 g piept de pui dezosat
- 1 linguriţă chimen pisat
- 3 roşii
- 1/4 ceapă roşie
- coriandru verde
- 1 ardei iute verde (golit de seminţe)
- 2 limete
- 1 avocado
- 12 tortillas pentru tacos
- 3-4 foi de salată
- sos de chili
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-un castron se amestecă pieptul de pui tăiat cubuleţe cu zeama de la 1 limetă, praful de chimen, piper şi sare. Se lasă la marinat cca 30 min.
Se pregăteşte sosul, se amestecă roşiile tăiate cubuleţe cu ceapa, coriandrul şi ardeiul iute verde tocat.
Se adaugă zeama de la jumătate de limetă. Bucăţile de pui se rumenesc într-o tigaie cu puţin ulei sau se pot pregăti la grătar.
Se curăţă avocado şi se taie fâşii care se stropesc cu suc de limeta pentru a-şi păstra culoarea.
Pe rând se încălzesc la cuptor foile de tortilla; se umplu cu salata tăiată fâşii, carne, sos, câteva bucăţele de avocado şi ceapă.
Alături se oferă sosul de chili şi feliuţe de limettă.
Tacos cu pui si ardei iute
Pofta buna!
N-am mancat niciodata tacos