Tacos cu pui si sos barbecue
PrinteazaTacos cu pui si sos barbecue din: pulpe de pui, pasta de ardei, passata, barbecue, ceapa, lime, fasole, avocado, coriandru, salate, lipii.
- 8 pulpe superioare de pui cu os, fără piele
- 2 linguri pastă de ardei iute
- 250 ml de passata
- 75 ml sos barbecue
- 1 ceapă tocată
- zeama de la 3 limes, plus felii pentru servit
- 2 conserve x 400g de fasole roşie
- 215 g de fasole bătută
- 1 avocado mic copt, tăiat cubuleţe
- 1/2 cutie coriandru proaspăt, doar frunzele
- 3 salate verzi mici, tocate
- 8-12 lipii pentru tacos
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°C. Asezonează şi masează carnea de pui cu 1 lingură de pastă de ardei iute. Amestecă restul de pastă de ardei cu passata, sosul barbecue, 100ml de apă şi jumătate din cantitatea de ceapă.
Pune sosul cu lingura într-un vas termorezistentîn care puiul încape la fix, fără să stea bucăţile unele peste altele.
Acoperă bine cu folie de aluminiu şi dă-le la cuptor timp de 1 oră, apoi scoate folia, măreşte temperatura la 200°C şi mai lasă-le la cuptor 20 de minute.
Intre timp, amestecă restul de ceapă cu zeama de lime şi putină sare şi las-o deoparte până e puiul gata. Amestecă toată fasolea cu 100ml de apă, într-o cratiţă, şi pentru a o pregăti de încălzire.
Când puiul devine fraged, foloseşte furculiţe pentru a rupe carnea, a îndepărta oasele şi a o amesteca în sos.
Acoperă puiul cu folie de aluminiu, să rămână cald până încălzeşti fasolea timp de 5-10 minute, când devine fierbinte şi cu o textură nu prea umedă. încălzeşte lipiile de tacos conform instrucţiunilor de pe pachet.
Amestecă avocado şi frunzele de coriandru cu ceapa şi zeama de lime. Serveşte puiul şi fasolea cu salata verde şi lipiile de tacos sau orez şi cu felii de lime, dacă doreşti. Adaugă şi câte o lingură de salsa de avocado.
Pofta buna!