Tacos de pui si cuscus

Printeaza

Tacos de pui si cuscus din: faina, spanac, praf de copt, apa, unt, sare, ulei, piept de pui file, cuscus, apa, rosie, castravete, usturoi, lamaie, patrunjel, menta, piper.

Ingrediente:Tacos de pui si cuscus

Pentru tortilla:

  • 210 g de făină tipul „00″
  • 100 g spanac
  • 1/3 linguriţă de praf de copt
  • 80 ml apă
  • 50 g unt
  • 1 linguriţă de sare
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit în baie de ulei

Pentru umplutură:

  • 500 g de piept de pui file
  • 1/3 cană de cuşcuş instant
  • 1/2 cană de apă
  • 1 roşie
  • 1 castravete
  • 2 căţei de usturoi
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1/2 legătură de mentă
  • sare şi piper negru după gust

 

Mod de preparare:

Pentru tortilla, mai întâi curăţaţi spanacul, opăriţi-l rapid în apă sărată şi scurgeţi. Treceţi-l imediat sub jet de apă rece, scurgeţi aproape în totalitate, după care pasaţi-l.

Turnaţi într-un bol făina, sarea, praful de copt şi apa; adăugaţi untul topit şi spanacul. Frământaţi aluatul şi lăsaţi-l 10 minute.

Apoi, pe o suprafaţă de lucru presărată cu făină, formaţi opt bile şi întindeţi-le sub forma unor discuri. Prăjiţi-le într-o tigaie antiaderentă fără ulei, pe ambele părţi. Apoi aşezaţi turtiţele (sau tortilla) pe o farfurie şi acoperiţi-le cu un şervet, ca să nu se usuce.

Pentru umplutură, fierbeţi apa şi turnaţi cuşcuşul instant. Acoperiţi vasul şi lăsaţi cuşcuşul să absoarbă apa timp de 5-10 minute sau urmaţi instrucţiunile de pe pachet. Imediat ce cuşcuşul a absorbit apa şi s-a umflat, turnaţi jumătate din uleiul de măsline şi amestecaţi.

Tocaţi usturoiul, pătrunjelul şi menta, combinându-le cu sucul de lămâie, uleiul de măsline rămas, sare şi piper negru. Adăugaţi acest dressing peste roşia şi castravetele tocate cubuleţe.

Tăiaţi carnea de pui julien, asezonaţi cu sare şi piper negru şi prăjiţi-o pe o tigaie, fără ulei.

Luaţi fiecare tortilla, împăturiţi-o în două şi apăsaţi pe mijloc cu o spatulă lată pentru a obţine forma de tacos. Apoi prăjiţi-le pe toate în ulei încins.

Aşezaţi amestecul de carne de pui şi cuşcuş în fiecare tortilla şi serviţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.