Tacos pastor
PrinteazaO reteta de tacos specific mexicana cu pasta de ardei achiote, ardei uscati, ulei de masline, carne de porc, ceapa rosie, sare, ananas, torttillas de porumb si salsa.
preparat specific mexican
- 100 g pasta de achiote
- 3 ardei uscati din conserva + 4 linguri din sucul in care au stat
- 1/4 cana de ulei de masline
- 3/4 cana de apa
- 1-1/2kg carne de porc, taiata in felii subtiri
- 1 ceapa rosie potrivita taiata rondele
- sare dupa gust
- 1/4 ananas mediu taiat rondele
- 20 tortillas de porumb calde
- 1-1/2 cana de salsa
Mod de preparare:
Pune într-un blender pasta achiote împreună cu ardeii iuţi şi cu sosul lor, ulei, apă şi amestecă pînă se formează un sos. Toarnă amestecul peste carne, avînd grijă să se ungă bine fiecare bucată, şi pune totul la frigider pentru cel puţin o oră. (Dacă-ţi mai rămîne sos, păstrează-l la frigider şi-l poţi folosi ulterior.)
Incinge bine grătarul. Trece rondelele de ceapă prin ulei, presară puţină sare peste, iar apoi pune-le pe grătar şi lasă-te pînă capătă o culoare maronie (aproximativ 1 minut). După aceea întoarce-le şi pe partea cealaltă. Procedează ia fel şi cu feliile de ananas.
Pune carnea pe grătar şi las-o aproximativ un minut pe fiecare parte. Apoi ia-o de pe grătar şi pune-o pe un fund de tocat, pentru a o tăia bucăţele. Mut-o într-un vas termorezistent, pe oare să îl poţi ţine pe grătar, pentru a păstra carnea caldă.
Taie ceapa şi ananasul în bucăţi mai mici şi adaugă-le peste carne. Amestecă totul bine şi pune sare după gust. Serveşte cu tortilla şi cu salsa, şi vei obţine 20 de porţii de tacos.
Poftă bună!