Tacos de pui cu chili şi sos de avocado
PrinteazaO reteta delicioasa de tacos de pui cu chili si sos de avocado din: carne de pui, tortillas, ceapa, rosie, usturoi, ardei iute, sos de chili, ulei de masline extravirgin, avocado, coriandru, lamaie, ceapa si salata verde.
- 200 g carne de pui
- 8 tortillas
- 1 ceapă medie
- 1 roşie
- 1 căţel de usturoi
- 1 ardei iute roşu
- 8 linguri sos de chili
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
pentru sos:
- 1 avocado
- 4-5 fire de coriandru
- 1 lămâie (zeama)
- 1/4 ceapă
pentru decor:
- 1 roşie
- 1/2 ceapă
- 1 ardei iute roşu
- salată verde
Mod de preparare:
Taie carnea cuburi foarte mici sau trece-o prin maşina de tocat. Toacă ceapa şi ardeiul iute curăţat de seminţe şi căleşte-le în ulei încins, împreună cu usturoiul zdrobit. Umple tortillas cu această compoziţie, pulpa roşiei zdrobită, sosul de chili şi rulează-le sau pliază-le pe din două. încinge o tigaie neaderentă şi încălzeşte tacos 2 minute.
Curăţă fructul de avocado de sâmbure. Pune pulpa fructului în vasul blenderului, adaugă coriandrul, ceapa şi zeama de lămâie, apoi pasează-le până când obţii o compoziţie omogenă.
Serveşte preparatul cu sosul de avocado, decorat cu salată verde, cubuleţe de roşii şi rondele de ceapă şi de ardei iute.
Tacos de pui cu chili şi sos de avocado
Pofta buna!