Tagine de berbecuţ, dovleac şi caise uscate
PrinteazaO reteta delicioasa si savuroasa din: ulei, ceapa, usturoi, ras el hanout, berbecut, dovleac, caise, rosii, supa de vita, coaja de lamaie, coriandru, cuscus si iaurt.
- 2 linguri de ulei
- 1 ceapa mare, tocata fin
- 2 catei de usturoi, tocati fin
- 1 lingura de ras el hanout (condiment arabesc)
- 600 g pulpa de berbecut, taiata in cuburi cu latura de 2 cm
- 200 g de dovleac, taiat cubulete
- 200 g de caise uscate
- 400 g rosii din conserva
- 500 ml supa de vita
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 1 legatura mica de coriandru
- cuscus si iaurt, pentru servit
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 200°c/gaz 6. încinge uleiu’fîntr-un vas termorezistent care poate fi pus şi direct pe foc. Adaugă ceapa şi soteaz-o 5 minute, până se înmoaie. Apoi adaugă usturoiul şi condimentele şi mai sotează câteva minute, amestecând încontinuu pentru a preveni lipirea de vas.
Adaugă cubuleţele de carne, dovleacul şi caisele, toarnă peste ele roşiile şi supa, asezonează bine şi adu totul la punctul de fierbere. Acoperă vasul cu un capac şi dă-l la cuptor. După 1 oră, scoate vasul şi amestecă bine, apoi dă-l din nou la cuptor pentru încă 30 de minute, neacoperit.
Asezonează dacă este nevoie, presară coaja rasă de lămâie şi coriandrul şi serveşte în boluri încălzite cu iaurt şi cuşcuş.
Tagine de berbecuţ, dovleac şi caise uscate
Pofta buna!