Tagine cu carne de vita
PrinteazaTagine cu carne de vita din: faina, carne de vita, ulei de masline, ceapa rosie, usturoi, ardei iute, ghimbir, patrunjel, chimen, curmale, concentrat de vita, zeama de lamaie, sirop de artar si sos de soia.
- 3 linguri faina
- 1,2 kg carne de vita, taiata buati mari
- 4 linguri ulei de masline
- 2 cepe rosii, taiate felii
- 3 catei de usturoi, zdrobit
- 2 bucati ardei iute, tocat
- 4 cm ghimbir, razuit
- paturnjel proaspat, tocat, inclusiv coditele
- 2 linguri chimen macinat
- 150 g curmale sau prune deshidratate fara samburi, taiate
- 650 ml concentrat de vita
- zeama de la 2 lamai
- 1 lingura sirop de artar sau miere
- 2 linguri sos de soia
Mod de preparare:
Combină făina cu sare şi piper şi apoi tăvăleşte carnea pentru a se tapeta uniform. Intr-o caserolă mare, pe foc, rumeneşte bucăţile de carne pe rând folosind câte 1 lingură de ulei. Lasă deoparte. Rumeneşte ceapa în uleiul rămas 15 min, cu vasul coperit cu capac, până când se înmoaie.
Adaugă usturoiul, ardeiul iute, ghimbirul şi codiţele de pătrunjel şi continuă să ţii pe foc 2 min; apoi adaugă chimenul şi 1 lingură de apă şi ţine pe foc 3 min, amestecând. Pune din nou carnea în caserolă împreună cu prunele, adaugă concentratul de vită şi zeama de lămâie şi adu la punctul de fierbere. Acoperă vasul cu capac şi lasă să fiarbă înăbuşit 3 ore, amestecând frecvent.
Când carnea e pătrunsă bine, scoate-o din vas şi las-o deoparte. Degresează şi apoi adaugă siropul de arţar sau mierea şi sosul de soia; lasă să fiarbă până când scade la jumătate. Potriveşte gustul de sare şi piper, pune din nou carnea în caserolă şi presară pătrunjelul proaspăt.
Tagine cu carne de vita
Pofta buna!