Tagine de miel cu cartofi dulci si curmale
PrinteazaO reteta delicioasa de tagine de miel cu cartofi dulci si curmale din: uleid e masline, ceapa, radacina de ghimbir, spata de miel dezosata, chimion, coriandru, scortisoara, pulpa de rosii, cartofi dulci si curmale.
- 6 linguri ulei de măsline
- 4 cepe, tăiate în felii subţiri
- 2 linguri rădăcină de ghimbir, tocată
- 2 kg spată de miel dezosată, tăiată în cubuleţe de 5cm
- 4 linguriţe de chimion măcinat
- 2 linguriţe boia de ardei
- 2 linguriţe de coriandru măcinat
- 2 batoane de scorţişoară
- 850 ml de passata (pulpă de roşii)
- 700 g de cartofi dulci, tăiaţi în cuburi
- 350 g de curmale, fără sâmburi
pentru servit:
- 100 g de migdale, cojite şi prăjite
- 1 mână de coriandru, tocat grosier
Mod de preparare:
Se încălzeşte uleiul într-o cratiţă mare şi adâncă. Se adaugă ceapa şi se prăjeşte uşor 5 minute până când se înmoaie. Se adaugă amestecând ghimbirul, apoi se adaugă şi carnea, în tranşe. Se prăjeşte pe toate părţile, până când devine uşor rumenă.
Se reaşază toată carnea în cratiţă, se adaugă amestecând condimentele şi batoanele de scorţişoară. Se lasă pe foc un minut. Se adaugă passata şi 800 ml de apă, se lasă să fiarbă 1½ ore, până când devine mielul fraged.
Se adaugă cartofii dulci, se amestecă bine, se acoperă la loc şi se mai lasă pe foc 20 de minute sau până când se înmoaie cartofii. Se adaugă amestecând curmalele şi se mai lasă pe foc 5 minute.
Se asezonează cu sare şi piper, dacă este cazul. Se serveşte cu migdale şi coriandru presărat deasupra.
Tagine de miel cu cartofi dulci si curmale
Poftă bună!