Tagine de pui cu stafide

Printeaza

Tagine de pui cu stafide din: pulpe de pui, morcovi, stafide, migdale, caise, ceapa, usturoi, scortisoara, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Tagine de pui cu stafide

  • 4 pulpe de pui
  • 4 morcovi
  • 100 g stafide
  • 100 g migdale
  • 6 caise uscate
  • 4 cepe
  • 2 căţei usturoi
  • o linguriţă seminţe de coriandru
  • o linguriţă chimen măcinat
  • un baton de scorţişoară
  • un praf nucşoară
  • 250 ml supă de pui
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Direct în vasul de gătit se încinge uleiul şi se rumeneşte carnea aproximativ 10 minute pe ambele părţi.

Se scoate carnea şi, în uleiul rămas, se căleşte ceapa tocată cu migdalele fărâmiţate. Se lasă 5 minute apoi se pun carnea, usturoiul, chimenul, coriandrul, scorţişoara, nucşoara, sare şi piper.

Se amestecă totul, se toarnă supa, se pune capacul şi se lasă să fiarbă la foc mic pentru 35 de minute, amestecând din când în când.

După acest timp se adaugă morcovii tăiaţi rondele, roşiile, stafidele şi caisele uscate şi se mai lasă 25 de minute la fiert.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.