Tagine de miel cu caise si cuscus cu verdeţuri

Printeaza

O reteta de tagine de miel cu caise si cuscus cu verdeturi din: pulpa de miel, faina alba, sare de mare, piper, ceapa, usturoi, radacini de ghimbir, ras el hanout, pasta de tomate, supa de miel, caise uscate, miere, cuscus, frunze de patrunjel, frunze de menta, coaja de lamaie, zeama de lamaie si ulei de masline extravirgin.

Ingrediente:Tagine de miel cu caise si cuscus cu verdeţuri

  • 900 g pulpă de miel
  • 2 linguri de făină albă
  • sare de mare şi piper negru
  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 1  ceapă mare, curăţată şi tăiată julien
  • 2  căţei de usturoi, curăţaţi şi zdrobiţi
  • 1 lingură de rădăcină de ghimbir proaspăt ras
  • 1 1/2 linguri de ras el hanout (amestec marocan de mirodenii)
  • 1  1/2 linguri de pastă de tomate aproximativ
  • 800 ml de supă de miel sau de pui
  • 100 g de caise uscate, tăiate zeamă de lămâie
  • 2  linguri de miere (sau după gust)

Cuşcuş cu verdeţuri:

  • 500 ml de supă de pui sau de legume
  • 300 g de cuşcuş
  • 1 mână de frunze de pătrunjel
  • 1  mână de frunze de mentă puţin coriandru
  • coaja rasă fin de la 1 lămâie
  • 2  linguriţe de zeamă de lămâie
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin

 

Mod de preparare:

Tăiaţi carnea de miel în bucăţele mici. Asezonaţi făina cu sare şi piper şi folosiţi-o pentru a îmbrăca mielul. încingeţi jumătate din cantitatea de ulei de măsline într-o cratiţa cu fund gros sau într-un vas termorezistent şi rumeniţi carnea în tranşe, întorcând-o astfel încât să se coloreze uniform, apoi puneţi-o pe o farfurie.

Puneţi în cratiţă ceapa şi încă puţin ulei, dacă este necesar, şi căliţi-o 5 minute până când începe să se înmoaie. Adăugaţi usturoiul, ghimbirul, amestecul ras el hanout şi pasta de tomate şi căliţi-le câteva minute până când aromele se amestecă. Puneţi din nou în cratiţă mielul şi tot sucul şi amestecaţi bine.

Turnaţi supă cât să acoperiţi totul şi daţi în clocot, apoi reduceţi flacăra şi lăsaţi cratiţa la foc mic. Spumuiţi des, până când supa este curată, apoi acoperiţi parţial cratiţa cu un capac şi lăsaţi-o 1 1/2 ore la foc mic, amestecând din când în când.

Adăugaţi caisele, lămâile conservate, zeama de lămâie şi mierea, după gust. Lăsaţi cratiţa la foc mic, neacoperită, încă 30-45 de minute, amestecând constant, până când mielul se frăgezeşte. Gustaţi şi potriviţi de sare şi piper.

Pentru a pregăti cuşcuşul, daţi mai întâi supa în clocot. Puneţi cuşcuşul într-un bol mare, apoi turnaţi supa. Acoperiţi strâns bolul cu folie alimentară şi lăsaţi-l aşa 10-15 minute, până când supa a fost absorbită. între timp, rupeţi frunzele de verdeţuri şi tocaţi-le.

Amestecaţi cuşcuşul cu o furculiţă pentru a dezlipi boabele, apoi adăugaţi verdeţurile, coaja de lămâie, sare şi piper. Turnaţi zeama de lămâie cu uleiul de măsline extravirgin, apoi mai amestecaţi o dată cu furculiţa prin cuşcuş, potrivind de sare şi piper. Serviţi cu tagine de miel.

Tagine de miel cu caise si cuscus cu verdeţuri

Tagine de miel cu caise si cuscus cu verdeţuri

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.