Tagine de miel şi cârnaţi

Printeaza

O reteta de tagine de miel si carnati din: chimion, pudra de chilli, rosii, usturoi, ghimbir, ulei de masline, zeama de lamaie, miere, patrunjel, coriandru, miel, ulei de masline, morcovi, ceapa rosie, prune uscate, lamai murate, menta si harissa.

Ingrediente:Tagine de miel şi cârnaţi

pentru marinata:

  • 1 lingura chimion macinat, boia si turmeric
  • 1 lingura pudra de chilli
  • 2 cepe rosii mari, tocate grosier
  • 3 catei de usturoi
  • 1 radacina de ghimbir cat degetul mare, tocata grosier
  • 200 ml ulei de masline
  • 200 ml zeama de lamaie (de la aproximativ 4 lamai)
  • 1 lingura miere
  • 1 mana de patrunjel, tocat grosier
  • 1 mana de coriandru, tocat grosier

pentru tagine:

  • 6 bucati rasol de miel cu os sau 1 kg spata de miel cu os
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 morcovi, feliati
  • 2 cepe rosii, feliate
  • 12 prune uscate
  • 1 lingura de miere
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 8 carnati
  • 2 lamaie murate, pula pulpa indepartata, clatite si feliate fin
  • 2 fire de menta, pentru servit
  • harissa, pentru servit

 

Mod de preparare:

Pentru marinată, se prăjesc condimentele într-o tigaie nonaderentă câteva minute, până se eliberează aroma. Se pun restul ingredientelor pentru marinadă într-un blender pentru a se obţine o pastă fină. Se adaugă condimentele prăjite şi se porneşte din nou blenderul pentru a se amesteca bine. Se pune mielul într-un bol mare peste care se toarnă marinada. Se lasă la frigider peste noapte sau cel puţin două ore pentru a absorbi aromele.

Se încălzeşte cuptorul la 160° C/gaz 3. într-o tavă suficient de mare pentru ca toată carnea să încapă într-un singur strat, se încinge uleiul şi se pune pe aragaz, la foc mare. Se scoate carnea de la marinat, se îndepărtează excesul de marinadă şi se rumenesc bucăţile pe toate părţile în uleiul încins.

Se adaugă în tavă marinata rămasă, morcovii, ceapa şi prunele, peste care se toarnă un litru de apă. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor3 1/2-4 ore până când carnea s-a frăgezit şi cade singură de pe os. Se adaugă mierea, zeama de lămâie şi se asezonează. Se ţine la cald.

Dacă se folosesc, se prăjesc cârnaţii până se pătrund complet, apoi se adaugă în tagine. Se serveşte carnea într-un bol mare cu sos, cu lămâi murate, pasta harissa şi mentă presărată deasupra.

Tagine de miel şi cârnaţi

Tagine de miel şi cârnaţi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.