Tagliata de miel cu năsturel şi roşii
PrinteazaO reteta de Tagliata de miel cu năsturel şi roşii din: rozmarin, ulei de masline extravirgin, steak de miel, rosii, jeleu de coacaze, otet balsamic, nasturel, feta si paine.
- cateva crengute de rozmarin, frunzele tocate
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 4 steakuri taiate din pulpa de miel sau berbecut (cam 450 g in total)
- 250 g rosii prunisoara
- 1 lingura jeleu de coacaze
- 2 linguri de otet balsamic
- 100 g nasturel, coditele groase inlaturate
- 100 g feta, sfaramata
- paine cu coaja crocanta, pentru servit
Mod de preparare:
Se freacă mielul cu rozmarin şi o lingură de ulei, apoi se lasă la marinat 30 de minute, la temperatura camerei. Se încinge o tigaie, se înlătură cea mai mare parte a rozmarinului de pe miel, se asezonează cu fulgi de sare de mare şi piper proaspăt râşnit. Se adaugă steakurile şi roşiile în tigaie. Se prăjeşte carnea două minute, apoi se întoarce pe cealaltă parte pentru încă două minute (vei obţine o friptură în sânge).
Se transferă carnea şi roşiile pe o farfurie şi se lasă să se odihnească. Se ia tigaia de pe foc, se adaugă jeleul, oţetul şi restul de ulei, apoi se amestecă pentru a se forma un dressing cald. Se adaugă caperele şi zeama lăsată de carne în farfurie.
Se taie carnea în felii groase, pe oblic. Se aranjează pe un platou mare, împreună cu roşiile şi năsturelul, apoi se presară brânza. Se toarnă sosul cu lingura şi se mănâncă direct din platou, cu pâine crocantă.
Tagliata de miel cu năsturel şi roşii
Pofta buna!