Tagliatele cu midii
PrinteazaO reteta de tagliatele cu midii din: oua, faina, spanac, morcovi, salata rucola, midii, salata lolo rossa, busuioc, lamaie, frunza de dafin, vin alb demisec, sare, piper si ulei de masline.
- 3 ouă
- 400 g făină
- 200 g spanac
- doi morcovi fierţi
- 100 g salată rucola
- 500 g midii
- o salată lolo rossa
- busuioc uscat
- o lămâie
- o frunză de dafin
- 500 ml vin alb demisec
- o crenguţă de cimbru
- sare
- piper
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Spanacul se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se căleşte în două linguri de ulei. Se scurge de suc, se amestecă bine cu ouăle bătute şi cu făina adăugată treptat până rezultă un aluat tare. Se întinde pe masa presărată cu făină, se taie fâşii potrivit de lungi şi se lasă să se usuce.
Se fierb în apă cu sare circa 7 minute, se clătesc cu apă rece, se pun într-o strecurătoare şi se păstrează la cald. Midiile se lasă la fiert într-o oală în care s-a adăugat vinul alb, un litru de apă, crenguţa de cimbru şi frunza de dafin.
Se presară sare şi piper, se lasă să fiarbă, apoi se pune într-o cratiţă, se adaugă morcovii tăiaţi rondele şi se călesc cinci minute. Se pun salata rucola şi cea lolo rossa, pastele, busuiocul după gust şi se amestecă. Se servesc imediat, stropite cu suc de lămâie şi puţin ulei.
Poftă bună!