Tagliatelle cu ardei, bacon, usturoi si parmezan
PrinteazaO reteta de Tagliatelle cu ardei, bacon, usturoi si parmezan din: taitei lati, sare, rosii, usturoi, ardei iute, bacon, ulei de masline, piper, patrunjel si parmezan.
- 500 g taitei lati
- sare
- 6 rosii
- 2 catei de usturoi
- 1 ardei iute
- 100 g Pancetta sau bacon sau sunculita taraneasca
- 2 linguri ulei de masline
- piper
- 1 lingura patrunjel tocat
- 40 g parmezan ras
Mod de preparare:
Pastele se fierb al dente în apă cu sare. Se opăresc roşiile, se trec prin jet de apă rece şi se decojesc. Se taie sferturi, se curăţă de seminţe şi pulpa se taie cuburi. Se curăţă şi se toacă usturoiul. Se taie în două pe lung ardeiul iute, se curăţă de seminţe, se spală şi se toacă.
Pancetta sau baconul se taie fâşii şi se căleşte în ulei încins, cu usturoi şi ardei iute. Se adaugă roşiile şi se lasă să se înăbuşe cca 5 min. Se sărează şi se piperează. Se scurg pastele şi se adaugă, se amestecă bine şi se repartizează pe farfurii. Se presară pătrunjel şi parmezan.
Tagliatelle cu ardei, bacon, usturoi si parmezan
Pofta buna!
Foarte bune pastele astea