Tagliatelle cu ardei, bacon, usturoi si parmezan

Printeaza

O reteta de Tagliatelle cu ardei, bacon, usturoi si parmezan din: taitei lati, sare, rosii, usturoi, ardei iute, bacon, ulei de masline, piper, patrunjel si parmezan.

Inrgediente:Tagliatelle cu ardei, bacon, usturoi si parmezan

  • 500 g taitei lati
  • sare
  • 6 rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 100 g Pancetta sau bacon sau sunculita taraneasca
  • 2 linguri ulei de masline
  • piper
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 40 g parmezan ras

 

Mod de preparare:

Pastele se fierb al dente în apă cu sare. Se opăresc roşiile, se trec prin jet de apă rece şi se decojesc. Se taie sferturi, se curăţă de seminţe şi pulpa se taie cuburi. Se curăţă şi se toacă usturoiul. Se taie în două pe lung ardeiul iute, se curăţă de seminţe, se spală şi se toacă.

Pancetta sau baconul se taie fâşii şi se căleşte în ulei încins, cu usturoi şi ardei iute. Se adaugă roşiile şi se lasă să se înăbuşe cca 5 min. Se sărează şi se piperează. Se scurg pastele şi se adaugă, se amestecă bine şi se repartizează pe farfurii. Se presară pătrunjel şi parmezan.

Tagliatelle cu ardei, bacon, usturoi si parmezan

Tagliatelle cu ardei, bacon, usturoi si parmezan

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte bune pastele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.