rata, ulei de masline, sare, piper, usturoi, lamaie, rozmarin, frunze de dafin. Descoperă o rețetă unică de rață la cuptor, perfectă pentru orice ocazie. Savoare, tradiție și nutriție – totul într-o singură farfurie! Ingrediente: 1 rață întreagă, curățată (aprox. 1.5 kg) 2 linguri de ulei de măsline Sare […]
Tagliatelle cu ardei gras
PrinteazaTagliatelle cu ardei gras din: tagliatelle, ardei gras, sardele in ulei, usturoi, ulei de masline, maghiran, sare si piper.
Ingrediente:
- 500 g tagliatelle
- 2 ardei graşi roşii
- 2 ardei graşi verzi
- 2 ardei graşi galbeni
- 6 fileuri de sardele în ulei
- 2 căţei de usturoi
- 100 ml ulei de măsline
- câteva fire de maghiran
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tagliatelle cu ardei gras: Coaceţi ardeii pe grătarul din cuptor, întorcându-i pe toate părţile, până când pielea se înnegreşte.
Puneţi-i la răcit într-o pungă de plastic; astfel, pielea se va curăţa mai uşor.
Curăţaţi ardeii, înlăturaţi pedunculul, seminţele şi filamentele albe şi tăiaţi-i fâşii. Intr-un castron, puneţi jumătate din cantitatea de ulei de măsline, împreună cu fileurile, tocate în prealabil.
Curăţaţi şi zdrobiţi usturoiul, după care puneţi-1 în salatieră şi omogenizaţi.
Puneţi tagliatellele într-o oală cu apă clocotită, cu sare, şi fierbeţi-le, după gust, al dente (6 min) sau mai mult, ca să fie mai moi (10 min). Scurgeţi-le şi puneţi-le în castron.
Amestecaţi, adăugaţi restul de ulei şi frunzele de maghiran. Săraţi, piperaţi şi omogenizaţi din nou. Serviţi rece sau călduţ.
Poftă bună!
Paella: Istorie si Evolutie – Ghid Complet
Paella este un fel de mâncare spaniolă originară din Valencia, cunoscută pentru combinația sa vibrantă de orez, carne (de obicei iepure, pui sau rață), fructe de mare și legume, cu condimentul distinctiv – șofranul. Numele “paella” derivă din cuvântul latin “patella”, care înseamnă “tigaie” și se referă la […]