Tagliatelle de castraveti
PrinteazaTagliatelle de castraveti din: castravete, ceapa, ulei, sare, piper, suc de lamaie, rozmarin, oregano, slavie, nuci.
Ingrediente:
- 1 castravete lung
- 1 ceapă
- 5 linguri ulei de măsline extra-virgin
- sare de mare
- sare
- piper
- sucul de la 1 lămâie
- 1 linguriţă rozmarin uscat
- 1 lingură oregano uscat
- 1 lingură salvie uscată
- 250 o nuci de macadamia crude
Mod de preparare:
Se spală castravetele şi se tamponează cu prosoape de hârtie; se taie în patru pe lung şi apoi se fac tâiţei cu lama de curăţat legume.
Tăiţeii astfel formaţi se aşază intr-o strecurătoare, se presară sare mare de murături, se amestecă puţin şi se lasă deoparte, ca să se scurgă excesul de zeamă.
Se curăţă şi se toacă ceapa. Se amestecă tăiţeii de castravete cu ceapă tocată, 3 linguri de ulei de măsline si piper. Se dă ia rece până in momentul servirii.
Se prepară dressingul: se pasează la mixer nucile macadamia cu suc de lămâie, restul de ulei de măsline, sare şi verdeţurile uscate. Compoziţia trebuie să fie cremoasă; eventual se mai adaugă puţină apă.
Tăiţeii de castravete se servesc presăraţi cu susan şi acompaniaţi de dressingul de macadamia.
Tagliatelle de castraveti
Pofta buna!