Tagliatelle cu ciuperci si menta
PrinteazaTagliatelle cu ciuperci si menta din: usturoi, mentă proaspătă, ulei de măsline, mânătărci, bulion de legume, sare, piper, tagliotelle verzi şi galbeni, smântână dulce, parmezan.
- 1 căţel de usturoi
- câteva frunzuliţe de mentă proaspătă
- 2 linguri ulei de măsline
- 200 g mânătărci
- 1/8 l bulion de legume
- sare, piper proaspăt măcinat
- câte 100 g tagliotelle verzi şi galbeni
- 125 g smântână dulce
- 50 g parmezan răzuit
Mod de preparare:
Se sfărâmă căţeii de usturoi, se prăjesc 5 min. In ulei împreună cu frunzişoarele de mentă, care pe urmă se scot. Mânătărcile se taie în cubuleţe mari si se prăjesc în ulei.
Se toarnă bufonul de legume şi se lasă 5 minute să fiarbă înăbuşit. Se mai adaugă eventual puţin bulion, se drege cu sare şi piper.
Se fierb tăiţeii (tagliotelle-le) se scurg şi se pun peste ciuperci. Se adaugă smântână şi parmezanul.
Tagliatelle cu ciuperci si menta
Pofta buna!