Tagliatelle cu ciuperci, rosii cherry si verdeata
PrinteazaTagliatelle cu ciuperci, rosii cherry si verdeata din: ciuperci, rosii cherry, ardei iute, cimbru, patrunjel, file de piept de pui, tagliatelle, sare, usturoi, ulei de masline, unt, vin alb si piper.
- 300 g ciuperci (galbiori)
- 250 g rosii cherry
- 1 ardei iute rosu
- 4 fire cimbru
- 4 fire patrunjel
- 250 g file de piept de pui
- 400 g taitei lati (tagliatelle)
- sare
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 30 g unt
- 150 ml vin alb sec
- piper
Mod de preparare:
Se curata ciupercile si eventual se taie jumatati. Se spala rosiile. Ardeiul iute se taie in doua pe lung si se curata de seminte; se spala si se taie rondele.
Se spala cimbrul si patrunjelul; se toaca. Se spala carnea, si se taie cuburi.
Se fierb pastele al dente in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se caleste usturoiul pana devine translucid; se adauga ciupercile si se prajesc la foc iute pana ce se evapora tot lichidul.
In a doua tigaie se prajesc in unt incins cuburile de carne de pui; se scot si se condimenteaza.
Se adauga la ciuperci rosiile si ardeiul iute; se calesc. Se stinge cu vin alb si se mai lasa sa fiarba circa 7-10 minute.
Se condimenteaza legumele cu sare si piper si se adauga cuburile de carne de pui.
Se scurg pastele si se adauga in tigaia cu ciuperci, se calesc si se presara verdeata.
Tagliatelle cu ciuperci, rosii cherry si verdeata
Pofta buna!