Tagliatelle cu ciuperci si vin rosu
PrinteazaTagliatelle cu ciuperci si vin rosu din: ciuperci pioppini, paste tagliatelle, ceapa verde, usturoi, vin rosu, ulei de masline, patrunjel, parmezan, sare, piper, unt.
- 1 tavă ciuperci pioppini
- paste tagliatelle
- 1 ceapă verde
- 2 căţei de usturoi
- 50 ml vin roşu
- ulei de măsline
- pătrunjel proaspăt
- parmezan ras
- sare
- piper
- unt
Mod de preparare:
Ceapa o tai mărunt, apoi o pui la-călit în ulei de măsline, împreună cu usturoiul puţin strivit.
Ciupercile curăţate de pământ, le treci pe sub un jet de apărece şi le pui în tigaie peste ceapă.
Adaugi vinul şi laşi pe foc până când se evaporă alcoolul, apoi torni puţină apă, sg fiarbă câteva minute.
După ce scade zeama complet, adaugi puţin unt, mai laşi puţin pe foc, apoi opreşti focul. între timp, pui o cratiţă cu apă pe foc, iar când începe săclocotească pui pastele şi le laşi cât scrie pe ambalaj.
Când sunt fierte, le strecori (nu trebuie să fie strecurate de toată zeama, trebuie să rămână puţină zeamă, altfel devin prea uscate), le pui în tigaie, le laşi 2 minute pe toc, apoi presari pătrunjel proaspăt.
Pui condimente după gust şi serveşti pastele cu parmezan ras.
Pofta buna!