Tagliatelle di consomme alia carbonara

Printeaza

Tagliatelle di consomme alia carbonara din: consomme, morcov, praz, rosii, carne de vitel, albus, gehata, prad de agar-agar, bacon, unt, parmezan, smantana, ou pasteurizat, ulei de tartufo si sare.

 

Ingrediente:

  • 750 g consomme
  • 20 g morcov
  • 10 g praz
  • 50 g roşii coapte
  • 100 g carne de vitel, tocată
  • 100 g albuş
  • 15 g gheaţă sfărâmată
  • 7,5 g praf de agar-agar
  • 80 g bacon afumat
  • 100 g unt
  • 100 g parmezan
  • 250 g smântână lichidă
  • 40 g gălbenuş de ou pasteurizat
  • 0,5 dl de ulei de trufe
  • sare

 

Mod de preparare:

Pregătiţi un consomme de pui şi de viţel şi daţi-l în clocot, apoi daţi focul mic. Trebuie să rămână fierbinte, fără să scadă.

Tăiaţi roşia bucăţele şi puneţi-o într-o sită să se scurgă apa din ea. Tocaţi morcovii şi prazul, amestecaţi-i cu roşia şi cu carnea tocată. încorporaţi cu grijă albuşul de ou. Amestecaţi compoziţia cu gheaţă.

Puneţi preparatul în consomme, amestecând, încălziţi-l la foc mic, apoi daţi focul mare şi fierbeţi-l 1 oră şi jumătate.

Stingeţi focul şi lă­saţi preparatul deoparte 15 minute. Aruncaţi stratul de la suprafaţă, scoateţi cu un polonic supa limpede, scurgeţi şi strecuraţi. în supă puneţi praful de agar-agar (algă roşie asemănătoare cu gelatina).

Daţi-o în clocot, amestecând continuu, apoi îndepărtaţi-o de sursa de căldură şi luaţi-i spuma.

Puneţi preparatul pe o tavă de 60 x 40 cm, gros de 2 mm. Daţi la frigider cel puţin 3 ore.

Tăiaţi pe urmă din el fâşii late de 5 mm cu un cuţit de tăiat cocă. Tăiaţi baconul în felioare de 5 mm pentru a obţine 72 de cubuleţe de 5×5 mm.

Cu baconul rămas preparaţi unt aromat cu bacon; tăiaţi grosolan baconul şi puneţi-l în unt topit, după care prăjiţi până untul capătă aromă de bacon. Puneţi smântâ­nă să scadă la foc mic, potriviţi de sare.

Puneţi pe fundul unei farfurii adânci tagliatellele din consomme. în jurul lor aşezaţi 6-7 cubuleţe de parmezan, 18 cubuleţe de bacon încălzite în untul aromat şi o lingură de unt simplu fierbin­te.

Adăugaţi smântână, gălbenuşul de ou bătut uşor şi un fir de ulei de trufe.

 

Tagliatelle di consomme alia carbonara

Tagliatelle di consomme alia carbonara

 

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.