Tagliatelle cu crab si portocale

Printeaza

Tagliatelle cu crab si portocale din: tagliatelle de orez, clesti de crab, portocale, ceapa rosie, praf de boia, ulei de masline, ghimbir, coriandru, sare si piper.

Ingrediente:Tagliatelle cu crab si portocale

  • 2 pachete tagliatelle de orez
  • 18 cleşti de crab congelaţi
  • 3 portocale
  • 1 ceapă roşie
  • 1 praf de boia mare
  • 8 linguri ulei de măsline
  • 1 bucăţică de ghimbir proaspăt
  • 1 legă­tură de coriandru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Inmuiaţi tagliatellele 10 minute, în apă. Puneţi la fiert o cantitate mare de apă.

Când clocoteşte, puneţi cleştii de crab şi lăsaţi-i să fiarbă vreo 10 minute. Scurgeţi-i şi decorticaţi-i cu atenţie, astfel încât să rămână întregi.

Stoarceţi 2 portocale şi puneţi sucul acestora deoparte. Spălaţi a treia portocală şi curăţaţi-o de coajă.

Puneţi coaja 1 min, în apă clocotită. Scurgeţi-o şi apoi tocaţi-o.

Inlăturaţi pojghiţa albă a portocalei şi desfaceţi cu atenţie feliile. Presăraţi-le cu puţină boia.

Curăţaţi şi radeţi ghimbirul. Tocaţi coriandrul.

Curăţaţi şi tocaţi ceapa solzi. Scurgeţi tagliatellele.

Incingeţi uleiul într un wok sau într-o tigaie adâncă, puneţi şi ceapa şi ghimbirul, rumeniţi-le 5 minute.

Adăugaţi tagliatellele şi coaja de portocală şi fierbeţi totul încă 5 minute, amestecând încontinuu.

Turnaţi sucul de portocală, săraţi şi piperaţi. Presăraţi coriandrul tocat.

Lăsaţi totul pe foc încă 5 minute.

Aşezaţi feliile de portocală pe un platou, iar apoi puneţi şi tagliatel­lele.

Adăugaţi cleştii de crab şi serviţi.

 

Poftă bună!

 


Poate iti place si:

Tagliatelle cu ardei, bacon, usturoi si parmezan

Tagliatelle cu peste

Tagliatelle cu peste din: tagliatelle, file de peste, ulei, pesmet, oua, faina, ardei, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 400 g tagliatelle 4 fileuri de cod 150 ml ulei de măsline 1 lămâie 2 lin­guri pesmet 2 ouă 1 lingură făină 150ml suc de roşii 2 ardei iuţe 1 linguriţă cimbru uscat 1 legatura pătrunjel sare piper   […]

Tagliatelle cu vinete si rosii

Tagliatelle cu vinete si rosii

Tagliatelle cu vinete si rosii din: paste, vanata, rosii cherry, ceapa, usturoi, masline, ulei de masline, busuioc si sare. Ingrediente: 200 g tagliatelle 1 vanata 100 g rosii 1 ceapa 1 catel de usturoi 100 g masline ulei de masline busuioc sare   Mod de preparare: Spală vânătă, şterge-o cu un şervet curat şi taie-o […]

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/crabi

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.